csontkovacs.ewk.hu
Balogh Andor csontkovács és masszőr
Szeged

MENÜ

A legősibb gyógymód, ami kezdetben ösztönös tevékenység, majd a tapasztalatok és az ismeretek bővülésével tudatos gyógyító tevékenységgé vált.

 

A) Helyi hatások: bőrre, kötőszövetre, csonthártyára, idegekre, erekre.
A masszázs során a direkt ingerelt szövetekre gyakorolt hatás válaszreakciói az érintett terület típusának megfelelően a következők lehetnek. (bőr, bőr alatti kötőszövet, izomzat és csonthártya)
B) Távoli hatások:
A fokozott vénás visszaáramlás növeli a jobb szív fél terhelését.
Szegmentális reflexek, bőr-izom a Head zónának megfelelően az érzőidegi impulzus a motoros bőr és izomreakciót vált ki azonos szegmentumon belül a masszázs hatására. Míg a bőr-zsiger a Mackanzie zónáknak megfelelően az érzőidegi impulzus motoros zsigeri, simaizom válaszreakciót vált ki azonos szegmentumon belül.
A keresztirányú gerincvelői idegpálya átkapcsolás miatt a másik test fél reakciója is kiváltódik, homolateralitás, a konszenzuális reflexhatás.
C) Általános hatások
A keringés fokozódás megváltoztatja a vér és a nyiroknedvek szervezeten belüli eloszlását, megváltozik a vérnyomás, pulzusszám és a légzés, fokozódik a vizelet kiválasztás.
Az idegrendszer a masszázsfogásoknak megfelelően erős ingerfogások hatására aktivizálja a szervezetet, míg nyugtató fogások esetén a test teljesen ellazul, elernyed. Ugyanakkor pszichés áthangolás is kiváltódik.

 

MASSZÁZS FAJTÁK:

Svéd masszázs:

Célja a helyi keringés fokozása. A vérellátás javulása a bőr rugalmasságát is javítja, az izmok vérellátása is fokozódik, ezeken kívül kedvezően hat a légzőközpontra és a vegetative idegrendszerre is. Vérbőséget okoz és kedvező hatással bír az anyagcserére. A masszázs során a masszőr simító, dörzsölő, rezegtető és gyúró mozdulatokkal frissíti fel a szervezetet, mellyel csökkenti a fájdalmat (pl. stresszes fejfájást), felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, megakadályozza a nem használt izmok sorvadását, enyhíti az álmatlanságot, fokozza az éberséget, de mindenek előtt elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását.

kep-016-kicsi.jpg

Kínai (energetikai) masszázs:

Az energia hiányos területen lévő blokkok oldása és az áramlás megindítása.

  • Mozgásszervi és belszervi betegségek
  • izomfájdalmak, izomfáradtság kezelésére
  • krónikus fáradtság, álmatlanság enyhítésére
  • ízületi és gerincproblémák
  • valamint deréktáji fájdalmak esetén.
  • Enyhíti a reumatikus panaszokat
  • a nőgyógyászati problémákat
  • valamint fontos szerepe lehet a megelőzésben.

kep-028kicsi.jpg

A kínai masszázs során is a szervezetben áramló energia, a csi befolyásolása, az életenergia áramlását gátló akadályok leküzdése, az energiaháztartás harmonizálása a fő cél.

Az ehhez használt eljárások: az akupunktúrás pontok kézzel történő kezelése, a különböző masszázsfogások alkalmazása az izmokon, meridiánokon és a mobilizációs technikák.

Zsírégető masszázs:
Fogyj, miközben kényeztetnek!
A fogyasztó, zsírégető, alakformáló testmasszázs elnevezése magában foglalja mindazt, ami elérhető a kezelésekkel.
kep-033-vagott.jpg
A közmondás szerint a szépségért meg kell szenvedni, ez a masszázs mégsem jár semmiféle fájdalommal, hiszen szelíd, lágy érintések következtében szabadulnak meg vendégeink a nemkívánatos zsírrétegtől. A módszer lényege nem az, hogy összetörjük a zsírszöveteket - a masszázs során használt krém és a simogató mozdulatok komplex hatása indít be a szervezetben olyan mechanizmusokat, melyek elősegítik a fogyást.

A masszázs során a testnek olyan pontjait stimuláljuk, melyek összefüggésben állnak az éhségközponttal, és befolyásolják az anyagcserét. A kezelések hatására fokozatosan csökken a vendégek étvágya, ugyanakkor az anyagcsere is felgyorsul, így a felesleges anyagok gyorsabban távoznak a szervezetből. A kezelések során testünk alkalmazkodik ehhez a folyamthoz, ezért különösebb erőfeszítések nélkül, helyes táplálkozással megtartható a masszázzsal elért testsúly.

 

 

 

Kinek ajánlott? MINDENKINEK!

 

 

 

Asztali nézet